Din guide til et festligt havebryllup

Et bryllup i haven giver rig mulighed for at skabe et eventyrligt bryllup, der oser af personlighed. Frem for at holde brylluppet i lejede lokaler, giver havebrylluppet mulighed for, at I kan sætte et større personligt præg på festen. Mange har deltaget i en havefest, som de stadig husker og tænker glædeligt tilbage på. Man vil opleve, at et bryllup i haven skaber en mere uhøjtidelig stemning, da festen foregår i personlige og trygge rammer. Hvis man får sved på panden over at skulle leje lokaler på godse og slotte, kan det give ro at være vært for en stor begivenhed, i vante rammer. Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved et havebryllup. Nøglen til en dag, hvor man kan slappe af og være i nuet, er en god og grundig planlægning. Dette minimerer risikoen for en dag med ubehagelige overraskelser, som ingen ønsker at bruge tid på, på sin bryllupsdag. Læs vores guide herunder, og få inspiration til et gennemført havebryllup, som I vil huske for altid.

abc brudekjoler havebryllup

Personligt bryllup i egen have

Et havebryllup er den perfekte mulighed for et bryllup der foregår i jeres ånd. Ved at stå for pynt, opdækning og faciliteterne selv, kan man få det nøjagtig som man gerne vil have det. Man skal dog også være forberedt på, at der er mange flere elementer man selv skal stå for. I forvejen vil et bryllup kræve meget tid, og man vil føle at der konstant dukker nye opgaver op, som der skal løses. Det vil være en god idé at hyre køkkenhjælpere, tjenerpersonale og folk til at hjælpe med oprydningen, så man kan være både fysisk og mentalt til stede på selve dagen. Hvis man ikke er i besiddelse af ekstra borde, stole, glas og bestik, skal dette også lejes. Fordelen ved at man selv skal ud at finde alle elementerne til sin bryllupsfest i haven, er at man kan få det bedste fra begge verdener. Man er ikke låst fast til ét bestemt udvalg, som man ofte ville være, på lejede lokationer.

Skab rammerne med et bryllupstelt

I Danmark er sommeren den mest populære årstid at holde sit bryllup, især august måned. Der kan være mange grunde til, at de fleste brudepar drømmer om et sommerbryllup. Populariteten skyldes med høj sandsynligheden at vejrudsigten åbner op for mange flere måder at planlægge og organisere den store dag på, idet man både kan rykke vielsen eller meget af festen udendørs. Selvom den danske sommer kan være fantastisk, er sommervejret herhjemme meget ustadigt. Man kommer derfor ikke udenom at leje et bryllupstelt, så gæsterne kan sidde i tørvejr i haven og have et varmt sted at sidde ud på natten. Det vil også være en god idé at leje et telt med gulv, så man både kan holde varmen, men også have pæne sko på. Bryllupsteltet behøver bestemt ikke at være kedeligt – man kan nemt gøre det hyggeligt med blomsterdekorationer, lyskæder, stearinlys og loungeområder med pyntepuder og tæpper.

havebryllup servering

Et stemningsfyldt og uhøjtideligt havebryllup

Med en bryllupsfest i haven, er det oplagt at planlægge underholdende aktiviteter. Ved at arrangere fælleslege i løbet af dagen, vil gæsterne lære hinanden bedre at kende. Dette kunne eksempelvis også være havespil i form af kongespil, beerpong, petanque, stangtennis eller andet kreativt. Man kan også vælge at hyre en DJ, sætte et anlæg op hvor gæsterne kan vælge sange, eller måske endda hyre musikere til at stå for noget live-musik. Hvis du har plads, kan man sætte en midlertidig bar op. Lav eksempelvis ‘tag selv’ bar, hvor du blander cocktails i drink dispensere, eller hvis budgettet tillader det, kan du hyre en bartender.

God fornøjelse med planlægningen !